B&B Adelaerthoeve
Fijn verblijf tussen Arnhem en de Hoge Veluwe

Welkom in Arnhem!

Kröller Muller

Met 20 min rijden met de auto, een half uurtje fietsen door het prachtige Hoge Veluwe of een mooie wandelroute van twee uur door de Hoge Veluwe vindt u het Kröller Muller Museum. In het Kröller Muller vindt u de op één na grootse collectie van Van Gogh (90 schilderijen en ruim 180 tekeningen). Daarnaast heeft het Kröller Muller ook werken van grootkunstenaars zoals Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Ook op het gebied van beeldende kunst heeft het museum veel te bieden. Zo hebben zij een prachtige beeldentuin. Met 25 hectare één van de grootste in Europa. In de beeldentuin vindt u ruim 160 kunstwerken van onder andere Aristide Maillol, Marta Pan en Pierre Huyghe. De beeldentuin laat het Kröller Muller Museum samensmelten met de prachtige omliggende natuur van de Hoge Veluwe.

Park De Hoge Veluwe

De Bed and Breakfast is gelegen in het Hoge Veluwe gebied. De Hoge Veluwe is rijk aan ongeveer 5400 hectare prachtige natuur. Vol gemengde bossen, heidevelden, grasvlakten en stuifzandlandschappen. Daarnaast kunt u in de Hoge Veluwe wilde dieren spotten. Zoogdieren zoals edelherten, wilde zwijnen, reeën en moeflons lopen in het wild rond. Maar de Hoge Veluwe kent ook prachtige vogels zoals de nachtzwaluw of de zwarte specht. Minder opvallend maar zeker niet onbelangrijk zijn de amfibieën, reptielen en insecten. Je vindt in de Hoge Veluwe onder andere de zandhagedis, de rugstreeppad en de blauwvleugel. De ingang is te bereiken op loopafstand vanaf de Bed and Breakfast. Dit is ongeveer 13 minuten lopen.

Dierentuin Burgers Zoo

Op afstand van nog geen 10 minuten met de auto of 20 min met de fiets ligt het geweldige Burgers Zoo praktisch gezien in onze achtertuin. De dierentuin van Arnhem is onderscheidend door haar nagemaakte ecosystemen. De dieren kunnen in Burgers Zoo op deze manier vrijer leven. Voor de bezoeker is dit ook een andere beleving omdat je niet alleen de dieren kunt zien achter een hek, maar ook het klimaat kunt voelen waarin de dieren oorspronkelijk in thuishoren. Burger Zoo is een ontzettend mooi park waarin u de dieren niet alleen kunt zien maar ook kunt zien hoe zij leven. Dit komt door de grote leef reservaten. Het is daarom soms ook een zoektocht op de dieren te spotten, dit draagt bij aan het avontuurlijke gevoel van Burgers Zoo. Zeker een aanrader om naar toe te gaan als u overnacht in de Bed and Breakfast.

Het Openluchtmuseum

Naast Burgers Zoo ligt het Openluchtmuseum. Een museum in, u raadt het al, de openlucht. Het Openluchtmuseum neemt de bezoeker mee door de geschiedenis van Nederland. Ingezoomd op de manier van leven. Zo zijn er allerlei gebouwen, pleintjes en zelfs winkeltjes (waar u ook nog steeds ambachtelijke producten kunt kopen) nagebouwd uit verschillende jaartallen. Zo weerspiegelt het Openluchtmuseum de samenleving in Nederland vanaf de prehistorie tot aan de tweede helft van de 20 e eeuw (1950 tot heden). Het is een bijzonder gevoel om een oud kraamhuis uit 1975 binnenlopen of om een broodje te halen bij een bakkerij uit 1680. Naast meer dan 100 historische gebouwen organiseert het Openluchtmuseum regelmatig evenementen. Zo is er bijvoorbeeld iedere winter een schaatsbaan te vinden.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen