img
In de omgeving

Van de Adelaerthoeve

Op ontdekking

IN DE REGIO ARNHEM

Ontdek hoe inspirerend weelderig groen kan zijn in de regio Arnhem! De Veluwezoom met zijn brede lanen en eeuwenoude beukenbomen, waar u zich uitstekend kunt uitleven. De gezellige dorpskernen en ruime buitenplaatsen rondom Arnhem laten zien dat de rich and famous hier al eeuwenlang vertier zoeken. In de stad Arnhem zie je een bonte stoet modestudenten op straat en in de hippe conceptstores van het Modekwartier vind je een eigentijdse kijk op kunst en mode. Ten westen van Arnhem stromen beekjes van de hoge Veluwe naar de Rijn en vormen kleine watervallen.

img
Kröller-Müller

Kröller-Müller

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met meer dan 5.400 hectare bos, heide, grasvlaktes en zandverstuivingen. Naast de prachtige natuur dankt het Park zijn aantrekkingskracht ook aan het nationaal en internationaal bekende Kröller-Müller, dat midden in het Park ligt. Het Kröller-Müller beheert de op één na grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh en verrast iedere bezoeker met zijn unieke beeldentuin.

Ga naar de website
Het Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum

Honderd historische plekken te ontdekken in het 44 hectare grote museumpark. De activiteiten in het museum en de ambachtslieden brengen de historische gebouwen tot leven. De Canon van Nederland neemt je door 50 ramen mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, mensen en objecten die hebben bijgedragen aan het Nederland waar we nu wonen.

Ga naar de website
Burgers Zoo

Burgers Zoo

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo! Burgers' Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door haar eco-displays, waar grootschalige natuurlijke habitats zijn nagebootst waar de bezoeker samen met natuur en dieren deel van uitmaakt.

Ga naar de website
Museum Vliegbasis Deelen

Museum Vliegbasis Deelen

Het museum herbergt een rijke collectie uit de geschiedenis van Vliegbasis Deelen. In de verschillende kamers wordt aandacht besteed aan de luchtoorlog in de jaren 1940-1945. Alle tentoongestelde items, zoals foto's, documentatie en uniformen, zijn authentiek. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de historie rondom Schaarsbergen.

Ga naar de website
Deelerwoud

Deelerwoud

Het Deelerwoud bestaat uit bossen en heidevelden in een glooiend landschap. Je kunt hier edelherten, damherten, Schotse Hooglanders en wilde zwijnen tegenkomen. Het is hier veel rustiger dan bij zijn twee buren, Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom.

Ga naar de website
Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom heeft meer dan 5.000 hectare en maakt deel uit van de Veluwe, een groot, aaneengesloten natuurgebied. Hier vind je bijna ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Het reliëf is kenmerkend voor Veluwezoom: nergens anders op de Veluwe vind je zoveel heuvels en zo'n mooi uitzicht. Op de Posbank kun je bij mooi weer bijvoorbeeld tot in Duitsland kijken.

Ga naar de website
Airborne Museum

Airborne Museum

Het Airborne Museum is een museum in Oosterbeek over de Slag om Arnhem in september 1944 en is begin 2020 volledig gerenoveerd. Het museum is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag en heeft een uitgebreide collectie wapens, kleding, apparatuur, interviews, foto's en video's. Naast de tentoongestelde collectie bevat het museum ook de bekroonde Airborne Experience. In deze ondergrondse ruimte treden bezoekers zelf in de voetsporen van een soldaat.

Ga naar de website
Museum Arnhem

Museum Arnhem

Het museum voor (inter)nationale moderne en hedendaagse kunst en vormgeving van de stad Arnhem. De collectie bevat realistische kunst uit de 20e eeuw, hedendaagse sieraden en design, met speciale aandacht voor niet-westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars. De totale collectie bevat meer dan 25.000 objecten. Bekende namen als Klaas Gubbels, Pyke Koch, Jan Mankes en Fiona Tan zijn goed vertegenwoordigd. En jonge artiesten als Esiri Erheriene-Essi en Zanele Muholi.

Ga naar de website
Landgoed Mariëndaal

Landgoed Mariëndaal

Bij dit landgoed hoort de Groene Bedstee, een tunnelvormige beukenhaag van ruim 300 meter lang. De haag is in 1865 aangelegd. De dames van het landgoed konden in de schaduw van het bladerdak een wandelingetje maken, zodat de zon hun huid niet zou verkleuren. Een blanke huid was in die tijd een teken van welvaart.

Ga naar de website
Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer, middeleeuws kasteel. Het laat zien hoe vroeger op een landgoed werd geleefd. De rijke geschiedenis van Kasteel Doorwerth omvat meer dan zeven eeuwen. Het kende rijke, maar ook minder gelukkige tijden. Nu pronkt het weer in zijn volle 17de-eeuwse glorie, compleet met poortgebouw, koetshuis en stallen. De moestuin wordt zo beheerd dat het lijkt alsof de keuken van de landheer nog steeds van groenten en bloemen voorzien moet worden. Die keuken zelf is ook de moeite van het bezoeken waard. De ridderzaal en de overige zalen in de oost- en noordvleugel zijn zoveel mogelijk in middeleeuwse vorm hersteld.

Ga naar de website
Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael

Tussen de hooggelegen Veluwe en het laaggelegen IJsseldal liggen kasteel Rosendael en het bekende park Rosendael met de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen. Kasteel & park Rosendael, nabij Arnhem is opengesteld voor bezichtiging. Bezoek het kasteel op eigen gelegenheid, met een rondleiding of tijdens één van de vele activiteiten.

Ga naar de website
Kasteel Middachten

Kasteel Middachten

Landgoed Middachten is een van de grootste particuliere landgoederen van Nederland en is al meer dan 800 jaar familiebezit. De huidige eigenaar, Graaf zu Ortenburg, is de 25ste generatie. Middachten is een compleet landgoed met bossen, landbouwgronden, boerderijen en een volledig ingericht kasteel te midden van prachtige tuinen. Bovendien is het nog steeds volop in bedrijf. U bent van harte welkom om de tuinen te bewonderen, het kasteel te bezichtigen of door de bossen te dwalen.

Ga naar de website
img
Beoordelingen

Wat zeggen
onze gasten

Erg fijn verblijf op een mooie, en historische plek.

Ontbijt was heel goed, geserveerd op de kamer en op zelf gekozen tijdstip. Heel fijn, lekker en verzorgd. De ruimte was zeer netjes en schoon, van alle gemakken voorzien, én meer: mooi ingericht, goede faciliteiten en overall ook prettig om binnen te zitten, want het regende nogal wat het weekend. Maar dat was zeker geen straf op deze fijne plek!

Bekijk op
Kari-Anne

Heerlijke B&B met perfecte ligging

Fijne studio, perfect gelegen tussen Hoge Veluwe en Veluwezoom (Posbank). Erg goede gastvrijheid en lekker ontbijt. Zeker een aanrader!

Bekijk op
Tim

SUPER

Wat een mooi en goed verzorgd verblijf is dit ! Er wordt op alle kleine details gelet! Allemaal even vriendelijk! Echt een momentje van rust. Heerlijk ! Wij komen met alle liefde hier weer terug in de toekomst

Bekijk op
Suze

Stay at B&B Adelaerthoeve 12-16 april

Een prachtige locatie, een lieve host en als kers op de taart een ongelooflijk goed ontbijt. Fietsen, wandelen, hardlopen of gewoon heerlijk genieten van de rust, het is hier allemaal goed te doen! Er was niets wat niet ver boven onze verwachtingen uitsteeg, wij hebben een heerlijk verblijf gehad.

Bekijk op
Maud

Geweldige B&B

Deze B&B van de bevlogen en service gerichte eigenaresse Simone is echt een must-visit wanneer je in of in de buurt van Arnhem bent. De net twee nieuwe kamers in de oude vliegtuig hangar zijn zeer sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien.

Bekijk op
peetje01

Wij komen zeker een keer terug

Alles was heerlijk aan/bij B&B Adelaearthoeve, erg leuk en vriendelijk ontvangst, een prachtig en sfeervol ingericht appartement met terras onder de kapschuur, een heerlijk bed en elke ochtend een zeer uitgebreid ontbijt. Gewoon heel fijn en ontspannen. Wij komen zeker een keer terug

Bekijk op
Jan Hoorn

Het was in één woord GEWELDIG!!!

Alles klopt hier! Hartelijke en vriendelijke ontvangst door Simone. De B&B ligt heel centraal, in het bos, dichtbij Burgers Zoo, het openlucht museum, Arnhem stad op 10 minuten. Kortom echt een aanrader!

Bekijk op
Petra E.
<\?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>