img
In de omgeving

Van de Adelaerthoeve

Op ontdekking

IN DE REGIO ARNHEM

Ontdek hoe inspirerend weelderig groen kan zijn in de regio Arnhem! De Veluwezoom met zijn brede lanen en eeuwenoude beukenbomen, waar u zich uitstekend kunt uitleven. De gezellige dorpskernen en ruime buitenplaatsen rondom Arnhem laten zien dat de rich and famous hier al eeuwenlang vertier zoeken. In de stad Arnhem zie je een bonte stoet modestudenten op straat en in de hippe conceptstores van het Modekwartier vind je een eigentijdse kijk op kunst en mode. Ten westen van Arnhem stromen beekjes van de hoge Veluwe naar de Rijn en vormen kleine watervallen.

img
Kröller-Müller

Kröller-Müller

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met meer dan 5.400 hectare bos, heide, grasvlaktes en zandverstuivingen. Naast de prachtige natuur dankt het Park zijn aantrekkingskracht ook aan het nationaal en internationaal bekende Kröller-Müller, dat midden in het Park ligt. Het Kröller-Müller beheert de op één na grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh en verrast iedere bezoeker met zijn unieke beeldentuin.

Ga naar de website
Het Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum

Honderd historische plekken te ontdekken in het 44 hectare grote museumpark. De activiteiten in het museum en de ambachtslieden brengen de historische gebouwen tot leven. De Canon van Nederland neemt je door 50 ramen mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, mensen en objecten die hebben bijgedragen aan het Nederland waar we nu wonen.

Ga naar de website
Burgers Zoo

Burgers Zoo

Duik in 8 miljoen liter water, ga op avontuur in de overdekte jungle en bewonder de gieren in onze woestijn! Beleef 45 hectare dierenpark in Burgers' Zoo! Burgers' Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door haar eco-displays, waar grootschalige natuurlijke habitats zijn nagebootst waar de bezoeker samen met natuur en dieren deel van uitmaakt.

Ga naar de website
Museum Vliegbasis Deelen

Museum Vliegbasis Deelen

Het museum herbergt een rijke collectie uit de geschiedenis van Vliegbasis Deelen. In de verschillende kamers wordt aandacht besteed aan de luchtoorlog in de jaren 1940-1945. Alle tentoongestelde items, zoals foto's, documentatie en uniformen, zijn authentiek. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de historie rondom Schaarsbergen.

Ga naar de website
Deelerwoud

Deelerwoud

Het Deelerwoud bestaat uit bossen en heidevelden in een glooiend landschap. Je kunt hier edelherten, damherten, Schotse Hooglanders en wilde zwijnen tegenkomen. Het is hier veel rustiger dan bij zijn twee buren, Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom.

Ga naar de website
Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom heeft meer dan 5.000 hectare en maakt deel uit van de Veluwe, een groot, aaneengesloten natuurgebied. Hier vind je bijna ongerepte natuur met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Het reliëf is kenmerkend voor Veluwezoom: nergens anders op de Veluwe vind je zoveel heuvels en zo'n mooi uitzicht. Op de Posbank kun je bij mooi weer bijvoorbeeld tot in Duitsland kijken.

Ga naar de website
Airborne Museum

Airborne Museum

Het Airborne Museum is een museum in Oosterbeek over de Slag om Arnhem in september 1944 en is begin 2020 volledig gerenoveerd. Het museum is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag en heeft een uitgebreide collectie wapens, kleding, apparatuur, interviews, foto's en video's. Naast de tentoongestelde collectie bevat het museum ook de bekroonde Airborne Experience. In deze ondergrondse ruimte treden bezoekers zelf in de voetsporen van een soldaat.

Ga naar de website
Museum Arnhem

Museum Arnhem

Het museum voor (inter)nationale moderne en hedendaagse kunst en vormgeving van de stad Arnhem. De collectie bevat realistische kunst uit de 20e eeuw, hedendaagse sieraden en design, met speciale aandacht voor niet-westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars. De totale collectie bevat meer dan 25.000 objecten. Bekende namen als Klaas Gubbels, Pyke Koch, Jan Mankes en Fiona Tan zijn goed vertegenwoordigd. En jonge artiesten als Esiri Erheriene-Essi en Zanele Muholi.

Ga naar de website
<\?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>